Санкції за отруєння Навального: журналісти дізнались імена «друзів Путіна»

13:15 15.10.2020

Посли країн Європейського Союзу 14 жовтня погодили санкції проти Росії за отруєння опозиціонера Алєксєя Навального.

У списку опинились наближені до президента Владіміра Путіна топпосадовці, пише ZN,UA з посиланням на The New York Times.

За даними The New York Times, йдеться про керівництво Міноборони, ФСБ і Адміністрації президента:

- Голова Федеральної служби безпеки (ФСБ) Алєксандр Бортніков;

- Перший заступник керівника АП Росії Сєргєй Кирієнко;

- Начальник управління внутрішньої політики АП Росії Андрєй Ярін;

- Заступник міністра оборони Алєксєй Криворучко;

- Заступник міністра оборони Павєл Попов;

- Повпред президента в Сибірському федеральному окрузі Сєргєй Міняйло.

Нагадаємо, Франція і Німеччина ініціювали введення додаткових санкцій щодо Росії за отруєння опозиціонера Навального. Країни заявили про своє тверде засудження отруєння Навального нервово-паралітичною речовиною «Новічок», яке раніше підтвердила Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ).

Раніше російський опозиціонер Олексій Навальний закликав керівництво європейських країн і Євросоюзу ввести санкції щодо олігархів і найближчого оточення президента Росії Владіміра Путіна, а не всієї країни.

Через те, що німецькі політики звинувачують Росію в отруєнні опозиціонера Алєксєя Навального, відносини між країнами можуть погіршитися, заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Опозиціонерові стало зле під час польоту з Томська в Москву 20 серпня, він був терміново госпіталізований у лікарню Омська. За два дні його перевезли до Берліна. Після 32 днів лікування Навального виписали з клініки «Шаріте». Опозиціонер планує залишатися в Німеччині на час реабілітації.

Ще на цю тему