Євросоюз підтримав введення санкцій проти Росії через отруєння Навального

09:45 13.10.2020

Міністри закордонних справ країн Євросоюзу підтримали рішення про введення санкцій щодо фізичних або юридичних осіб, які несуть відповідальність за отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

За словами глави МЗС Фінляндії Пекка Хавісто, робоча група складе список фізичних і юридичних осіб, щодо яких будуть введені санкції, пише ZN,UA.

"Було висловлено політична підтримка пропозицією Франції та Німеччини щодо санкцій. Підготовкою займуться робочі групи Євросоюзу", - зазначив Хавісто.

Нагадаємо, Франція і Німеччина ініціювали введення додаткових санкцій відносно Росії за отруєння опозиціонера Олексія Навального. Країни заявили про свій твердий засудженні отруєння Навального нервово-паралітичним речовиною "Новачок", яке раніше підтвердила Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ).

Раніше російський опозиціонер Олексій Навальний закликав керівництво європейських країн і Євросоюзу ввести санкції відносно олігархів і найближчого оточення президента Росії Володимира Путіна.

Через те, що німецькі політики звинувачують Росію в отруєнні опозиціонера Олексія Навального, відносини між країнами можуть погіршитися, заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Як повідомлялося, російському опозиціонеру стало погано під час польоту з Томська в Москву 20 серпня, він був терміново госпіталізований в лікарню Омська. Через два дні його перевезли до Берліна.

Німецькі фахівці встановили факт отруєння опозиціонера нервово-паралітичним речовиною групи «Новачок», що згодом підтвердили лабораторії Франції і Швеції. На сьогоднішній день матеріали знаходяться в Організації по забороні хімічної зброї.

Навального виписали з клініки «Шаріте» після 32 днів лікування. Опозиціонер планує залишатися в Німеччині на час реабілітації.

Раніше віце-канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що отруєння російського опозиціонера Олексія Навального нервово-паралітичним речовиною радянського зразка "Новачок" є смертоносним нападом, і що Європа повинна буде показати єдину реакцію.

Ще на цю тему