Росія вирішила вислати двох болгарських дипломатів

19:30 12.10.2020

МЗС Росії оголосило двох співробітників посольства Болгарії персонами нон грата.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на пресслужбу відомства.

«12 жовтня посол Болгарії Атанас Кристін був запрошений в МЗС Росії, де йому була вручена нота міністерства про оголошення двох співробітників посольства Болгарії в Москві «persona non grata», – йдеться у повідомленні.

В МЗС РФ пояснили, що цей крок є відповідним «дзеркальним» заходом на «нічим не мотивоване рішення влади Болгарії» вислати з країни двох заступників торгового представника Росії в Софії.

Нагадаємо, 23 вересня МЗС Болгарії оголосило двох російських дипломатів персонами нон грата.

Перед цим прокуратура повідомила про припинення щодо них досудового розгляду - оскільки вони, як дипломати, користуються імунітетом - щодо збору інформації, яка є державною таємницею, з метою видачі іноземній державі.

В МЗС РФ у відповідь «висловили жаль» у зв'язку з рішенням Софії та назвали звинувачення у шпигунстві надуманими. «Ми розглядаємо це як зумисну спробу завдати шкоди конструктивній російсько-болгарській взаємодії. Про заходи у відповідь буде оголошено згодом», – йдеться у заяві.

Це вже друга подібна справа в 2020 році. У січні болгарська прокуратура також звинуватила першого секретаря посольства і співробітника Торгового представництва Росії у шпигунстві. За кілька днів дипломатів вислали з Болгарії.

Ще на цю тему