Генсек НАТО після Туреччини провів перемовини з Грецією

11:15 07.10.2020

У Афінах генсекретар НАТО Йєнс Столтенберг зустрівся з президентом Греції Катериною Сакелларопулу, прем’єр-міністром Кіріакосом Міцотакісом, міністром закордонних справ Нікосом Дендіасом та міністром оборони Нікосом Панагіотопулосом. 

Про це повідомляє пресслужба Альянсу, передає УНН.

Зазначається, що генеральний секретар НАТО торкнувся ситуації з безпекою в регіоні. Він високо оцінив роль Греції як цінного союзника та її внесок у місії НАТО — від Афганістану до Косово. Столтенберг наголосив, що НАТО є важливою платформою для діалогу, де союзники з Європи та Північної Америки щодня збираються для обговорення питань, які впливають на безпеку.

Він також високо оцінив конструктивну участь Греції та Туреччини в штаб-квартирі НАТО, що дозволило створити двосторонній військовий механізм деескалації конфлікту у східному Середземномор’ї.

Столтенберг висловив тверду надію на те, що основну суперечку між двома країнами-членами Альянсу тепер можна вирішити виключно шляхом переговорів та у дусі союзної солідарності та міжнародного права.

Раніше, 5 жовтня генсек НАТО обговорив з міністром оборони Туреччини стосунки з Грецією, та зустрівся з президентом країни Реджепом Ердоганом.

Туреччина і Греція після перемовин військових делегацій у штаб-квартирі НАТО досягли «загального розуміння» щодо двостороннього військового механізму для деескалації ситуації у Середземномор’ї.

Раніше повідомлялось, що Туреччина почала буріння нафти та газу у нових районах поблизу південно-західного узбережжя Кіпру. У Греції заявили, що будуть захищати свої суверенні права всіма доступними засобами, включаючи військові.
 

Ще на цю тему