Топ-дипломат США не виключив поглиблення санкцій проти Росії

15:45 06.10.2020

Якщо російська влада не залучиться до процесу, спрямованого на відновлення суверенітету України на Донбасі, американські санкції щодо РФ можуть навіть поглибитися.

Про це сказав заступник Державного секретаря США Стівен Бігун під час онлайн-дискусії YES на тему «Перспективи реформ, безпеки та євроатлантичної інтеграції України», передає УНН.

«Мінська угода 2 і Нормандський формат залишаються актуальними — вони можуть бути небездоганними, проте це ті інструменти, що в нас є. Нам ще належить віднайти шляхи, як використовувати їх із залученням США та підтримкою США. Українська ініціатива щодо забезпечення більш тривалого режиму припинення вогню — це важливий перший крок», — сказав Бігун.

Він підкреслив, що режим припинення вогню необхідний для зниження рівня насильства та напруженості, аби цього було достатньо для подальших кроків, необхідних для справжнього відновлення суверенітету України на цій території.

Першочерговим високим пріоритетом, з його слів, має бути безпека на сході України — а це означає певний контроль над кордоном України, щоб могли утворитися інші умови, в тому числі й проведення виборів. Окрім того, підкреслив американский дипломат, США, ЄС і міжнародні інституції мають відіграти в цьому активну роль.

«Російська сторона має зрозуміти, що санкції не будуть зняті. Вони можуть навіть поглибитися, якщо російська влада не залучиться до конструктивного, чесного, дипломатичного процесу, спрямованого на відновлення суверенітету України на Донбасі», – додав він.

Нагадаємо, минулого тижня група американських сенаторів представила законопроект про персональні санкції проти російських офіційних осіб, причетних до отруєння опозиціонера Олексія Навального.

Ще на цю тему