Азербайджан взяв під контроль ще три села у Карабасі - Алієв

09:30 06.10.2020

Азербайджан взяв під контроль три села та кілька стратегічних висоток у Карабасі.

Про це написав у Twitter Президент Азербайджану Ільхам Алієв, передає УНН.

«Сьогодні азербайджанська армія звільнила в різних напрямках села Шихалі Агалі, Саріджалі, Мазра Джабраїльського району та кілька стратегічних висот. Успішна операція нашої героїчної армії триває. Карабах - це Азербайджан», – написав Алієв.

Нагадаємо, 4 жовтня Азербайджанська армія взяла під контроль ще дев’ять населених пунктів навколо Нагірного Карабаху.

Додамо, що 1 жовтня президенти Росії, США і Франції Володимир Путін, Дональд Трамп і Емманюель Макрон як глави країн — співголів Мінської групи ОБСЄ прийняли заяву щодо ситуації в Нагірному Карабасі. Вони закликали припинити бойові дії, проте бої у Карабасі досі тривають. Обидві сторони заявляють про вбитих та поранених.

Ситуація в Нагірному Карабасі загострилася 27 вересня, на спірній території тривають активні бойові зіткнення. В Азербайджані і Вірменії введено військовий стан, оголошена мобілізація.

Баку і Єреван оскаржують приналежність Нагірного Карабаху з лютого 1988 року, коли регіон оголосив про вихід зі складу Азербайджанської РСР.

В ході збройного конфлікту 1992-1994 років Азербайджан втратив контроль над Нагірним Карабахом і сімома прилеглими до нього районами.

Ще на цю тему