Окупанти хочуть додати у підручники історії  Криму «українську окупацію» і «російську весну»

15:15 05.10.2020

Екс-депутат Верховної ради Криму, засновник Російського блоку Олександр Свистунов вимагає додати в підручники історії півострова відомості про «українську окупацію» і «російську весну».

Як пише Українська правда, про це повідомляє Нова газета з посиланням на звернення Свистунова до міністра освіти Росії Сергія Кравцова.

Кравець просить відкликати зі шкіл і бібліотек другу частину підручника «Історія Криму. 10 клас», оскільки, на його думку, у підручнику «відверто брехливо і тенденційно описана історія пострадянського періоду півострова, починаючи з 1991 року і аж до возз'єднання Криму з Росією в 2014 році».

Крім того, за словами Свистунова, автори підручника «не визнають факту української окупації Криму і Севастополя» і в ньому «відсутній опис національно-визвольної боротьби жителів півострова».

Він вважає, що новий підручник мають написати «незалежні російські історики», а не «багровська професура, яка багато років плазувала перед українським режимом».

У міністерстві освіти повідомили Комерсанту, що підручник розроблявся кваліфікованими фахівцями, які «спиралися виключно на діючі норми історичної освіти без будь-яких політичних пристрастей».

Один з авторів посібника також заявив виданню, що Свистунов і його прихильники не є професійними істориками і сприймають інформацію, викладену в даній книзі, «суб'єктивно, через призму свого політичного досвіду».

Ще на цю тему