«Енергоптом» вперше поставив до Молдови вироблену українськими АЕС електроенергію 

20:10 01.10.2020

Сьогодні, 1 жовтня, «Енергоатом» вперше здійснив експортну поставку виробленої українськими АЕС електричної енергії до Молдови.

Про це повідомляє пресцентр державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», пише QHA.

Молдова стала для підприємства новим та перспективним напрямком експортних поставок електричної енергії. Цей перший крок буде слугувати налагодженню довгострокового співробітництва, що сприятиме надійному енергозабезпеченню суміжних з Україною країн у південно-західному напрямку, — йдеться у повідомленні.

Водночас, ДП «НАЕК «Енергоатом» опрацьовує додаткові можливості експорту власної продукції до країн північної Європи і країн Балтії.

25 вересня «Енергоатом-Трейдинг» реалізував на ТБ «Українська енергетична біржа» 14,9 тисяч МВт-г електроенергії базового навантаження за середньозваженою ціною 1017 гривень/МВт-г (без ПДВ).

Період відпуску/відбору електричної енергії: 1–31 жовтня 2020 року.

Відповідно до контракту, ця електроенергія призначена для подальшого продажу та/або постачання за межі України. При цьому, покупець має самостійно забезпечити доступ до міждержавних перетинів.

Ще на цю тему