РФ влаштує голодомор для своїх людей, але Крим не віддасть — Ісмагілов

17:15 30.09.2020

Ані міжнародний тиск, ані санкції не змусять Росію піти з Криму. Москва радше дозволить половині населення Росії померти від голоду.

Таку думку у інтерв’ю Вlackseatv висловив муфтій Духовного управління мусульман України «УММА» Саїд Ісмагілов, повідомляє ATR.

«Я не вірю, що через якийсь міжнародний тиск або санкції Росія піде з Криму. Не піде. Вони погодяться на те, щоб половина Росії померла від голоду, влаштувати голодомор для своїх людей, але вони не будуть здавати жоден шматок землі у Криму. Тому вони ігноруватимуть і будь-які санкції, будь-який тиск. Але добровільно звідти не підуть. Це моя особиста думка. Що потрібно? Щоб Україна була готова до миттєвого і раптового звільнення Криму шляхом введення своїх військ. Це потрібно зробити, коли Росія почне хитатися, коли вона почне розпадатися. Ми не знаємо, як швидко все відбудеться, але все до цього йде», — вважає він.

Також Саїд Ісмагілов розповів про його ставлення до окупаційного «муфтіяту» Криму.

«Після окупації Криму і дрейфу офіційного духовного управління мусульман Криму в російський бік, ми вже не підтримували спілкування. Наша принципова позиція полягає у тому, що ми не визнаємо окупацію Криму і Донбасу. Ми принципово вважаємо їх територією України. <...> Нам була незрозуміла позиція муфтіяту Криму. Жодна з офіційних посадових осіб у муфтіяті не продемонструвала свою принципову позицію, незгоду з окупацією, небажання співпрацювати з окупаційною владою. Це дійсно дуже цікаве питання», — зазначив Ісмагілов.  

Нагадаємо, що військове вторгнення Росії до Криму почалося у лютому 2014 року.

 

Ще на цю тему