Адвокат фігурантів «красногвардійської групи» у «справі Хізб ут-Тахрір» вимагає викликати на допит працівників ФСБ, які проводили обшуки у кримчан

17:01 30.09.2020

У російському Південному окружному військовому суді міста Ростов-на-Дону відбулося чергове судове засідання щодо фігурантів «красногвардійської групи» у «справі Хізб ут-Тахрір».

Про це «Кримській солідарності» повідомив адвокат незаконно утримуваних кримчан Едем Семедляєв.

Як він заявив, сторона захисту продовжила представляти докази невинності затриманих. А саме, заявила кілька клопотань про виключення з «доказів» експертиз і документів, які були зібрані «слідством».

Ця експертиза проводилося в експертній установі при ФСБ Криму, тому, ми вважаємо, що вони (представники ФСБ — прим. ред.) можуть бути зацікавлені, — сказав адвокат.

За його словами, він також представив суду характеристики підзахисного Арсена Абхаірова, усі вони позитивні.

Також у суді практично всі фігуранти «красногвардійської групи» у «справі Хізб ут-Тахрір» заявили, що обшуки проходилися з порушеннями законів. Затримані та їхні захисники були проти цих обшуків.

Я клопотав про виклик і допит слідчих ФСБ, які брали участь в обшуках в будинках хлопців (затриманих кримчан — прим. ред.), — заявив адвокат.

Як додає Семедляєв, наступне засідання заплановане на 8 жовтня, де будуть допитані слідчі, які були присутні й проводили обшуки у будинках фігурантів «красногвардійської групи» в окупованому Криму.

Ще на цю тему