У Байдарській долині під Севастополем продовжують висихати річки

16:30 30.09.2020

У Байдарській долині під Севастополем, де розташоване Чорноріченське водосховище, що постачає місто водою, повністю висохла річка Боса, яка живить його. У ще одній річці Узунджа вода є тільки в нижній течії.

Про це повідомляє кореспондент Крим.Реалії, який побував у Байдарській долині.


У річці Боса, що є лівою притокою річки Чорна, води вже немає, її русло повністю висохло.


Інша річка – Узунджа, права притока річки Чорна і друга за повноводністю в Байдарській долині, у верхній течії також повністю висохла. Невеликі озерця води в руслі Узунджи можна побачити неподалік від місця її впадання у Чорноріченське водосховище в районі села Родниковське.


Раніше «глава уряду» окупованого Севастополя Михайло Развожаєв звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням допомогти забезпечити місто водою і виділити для цього додаткове фінансування.

Развожаєв також повідомляв, що в Чорноріченському водосховищі майже вдвічі знизився запас води порівняно з минулим роком. За його словами, в критичній ситуації місто може перейти на подачу води за графіком.

Раніше Гідрометцентр окупованого Криму повідомляв, що в серпні на півострові пересохли кілька річок, що живлять водосховища. Йшлося про річки Альму, Чорну і Бельбек.

Ще на цю тему