Болгарія в ООН підтримала білоруських протестувальників

11:45 30.09.2020

Прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов заявив, що білоруський народ має право вимагати проведення вільних виборів.

Про це він сказав під час дебатів у форматі відеоконференції на 75-ій сесії Генеральної асамблеї ООН, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми із занепокоєнням стежимо за розвитком ситуації у Білорусі. Болгарія підтримує права та вимоги білоруського народу стосовно демократичного майбутнього та вільних й чесних виборів», – сказав Борисов.

На його переконання, зусилля міжнародної спільноти мають бути спрямовані на підтримку й допомогу у проведенні «інклюзивного національного діалогу стосовно мирного виходу із кризи».

Як повідомлялося раніше, у Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Після цього Тихановська була змушена виїхати до Вільнюса.

Лукашенко, легітимність якого як президента Білорусі не визнають країни ЄС і Україна, 23 вересня «вступив на посаду» на новий термін. Інавгурація вперше не була анонсована заздалегідь.

Євросоюз не визнав результати президентських виборів у Білорусі і вирішив запровадити персональні цільові санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства і фальсифікацій. Так само вчинили Канада та Велика Британія.

Ще на цю тему