«Заяви Росії про «гуманітарну катастрофу в Криму» є недолугими фейками» — Джеппар

09:01 30.09.2020

Росія, заявляючи про «гуманітарну катастрофу» в окупованому нею Криму, насправді дбає не про населення півострова, а про реалізацію своєї неоколоніальної політики.

На цьому наголосила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джеппар під час онлайн-зустрічі з Верховною комісаркою ООН з прав людини Мішель Бачелет. 

Про це інформує пресслужба вітчизняного МЗС, повідомляє QHA.

Джеппар відзначила необхідність відображення у доповідях управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) повної та об’єктивної ситуації у галузі прав людини в Україні — особливо на тимчасово окупованих Росією територіях. Адже регулярне інформування про це міжнародне співтовариство є важливим інструментом для попередження нових злочинів з боку російської окупаційної «влади».

Росія дбає не про населення Криму, а про реалізацію своєї неоколоніальної політики, в рамках якої РФ переселила на півострів до 800 тисяч власних громадян, а також про задоволення своїх військових потреб в контексті подальшої мілітаризації півострова, — повідомила заступниця голови МЗС.

Під час розмови окрему увагу приділили питанню незаконно ув’язнених Росією українських громадян та крокам, які додатково може здійснити УВКПЛ разом з іншими правозахисними механізмами ООН для полегшення їхнього становища та звільнення.

У свою чергу Бачелет запевнила, що візит в Україну залишається на її порядку денному, а точна дата буде визначена з огляду на епідеміологічну ситуацію.

Ще на цю тему