Прокуратура АРК повідомила про підозру двом учасникам «самооборони Севастополя»

17:30 29.09.2020

Під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим та м. Севастополя повідомлено про підозру двом учасникам незаконного збройного формування «самооборона Севастополя» за ч. 2 ст. 260 КК України.

«Самооборонівці» протягом лютого-березня 2014 року, озброєні, несли «службу» на незаконно створеному блокпості «Гончарне», поблизу м. Севастополя. Санкція інкримінованої статті передбачає позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Встановлено, що двоє громадян України, будучи учасниками незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя», протягом лютого-березня 2014 року, озброєні, несли «службу» на незаконно створеному блокпості «Гончарне», поблизу м. Севастополя. Підозрювані під час своєї «служби» здійснювали незаконні перевірки документів громадян, обшук транспортних засобів, а також брали участь у затриманні проукраїнськи налаштованого населення півострова. На даний час підозрюваних оголошено в розшук. Досудове розслідування здійснюється ГУНП в АР Крим та м. Севастополі».

Імена та прізвища підозрюваних у відомстві не називають. Як стало відомо Центру журналістських розслідувань, підозрювані – Удра і Жуков.

Ще на цю тему