Сьогодні у Гаазі продовжиться суд у справі МН17

13:45 28.09.2020

Сьогодні, 28 вересня, продовжиться кримінальний судовий процес щодо катастрофи рейсу МН17, яка сталася на Донбасі влітку 2014 року, серед тем – прогрес, досягнутий захистом.

Про це повідомляє УНН із посиланням на дані суду в Гаазі (Нідерланди) щодо справи МН17.

«Судовий розгляд відновиться 28 вересня 2020 року. Однією з тем, яка буде обговорюватися, є прогрес, досягнутий захистом», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сторона захисту подавала клопотання щодо правової допомоги. Суд вирішив, що сторона недостатньо обгрунтувала своє клопотання. Окрім того, суд схвалив пропозицію сторони обвинувачення, щоб вона надала свою відповідь на запити щодо надання документів до 7 вересня.

«Він також запропонував слідчому судді висловити свою думку щодо клопотань не пізніше 21 вересня. Суд винесе відповідні рішення під час блоку слухань, що розпочнеться 28 вересня», — додається в повідомленні.

Нагадаємо, як зазначили в ОГП, справа щодо катастрофи малазійського Boeing рейсу МН17 потребує міжнародної правової оцінки та притягнення до відповідальності всіх винних.

Як повідомлялося раніше , шість років тому — 17 липня 2014 року — на сході України був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17.

У 2018 році, 24 травня, Спільна слідча група з розслідування катастрофи рейсу MH17 визначила, що літак був збитий самохідною установкою «Бук», що належить 53-й бригаді з міста Курська в Російській Федерації. У червні 2019 року слідчі назвали імена чотирьох підозрюваних у причетності до катастрофи MH17.

Процес у справі MH17 в окружному суді Гааги розпочався 9 березня. Судовий процес стосується перших чотирьох обвинувачених в збитті літака рейсу MH17.

Ще на цю тему