Голова Меджлісу оцінив загрозу нападу Росії на Україну заради води для окупованого Криму

10:30 28.09.2020

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров оцінив загрозу нападу Росії на Україну з метою перенаправити водні ресурси Дніпра для потреби окупантів півострова на вісім з 10 балів.

Про це він заявив у програмі «Насправді: Крим» в ефірі телеканалу «Дім» відповідаючи на запитання: «Від 0 до 10 оцініть ймовірність нападу на Україну з боку Криму?», повідомляє QHA.

Моя оцінка вісім. Загроза нападу Росії з метою повністю на себе перенаправити водні ресурси Дніпра, у межах того, що було до окупації, ця загроза дуже висока, — зазначив Чубаров.

Він також озвучив офіційну позицію Меджлісу кримськотатарського народу щодо подачі води в окупований Крим.

«Жодних поставок води до того моменту, доки Росія не визнає Крим окупованою нею територією і ми не сядемо за стіл перемовин, щоб обговорювати умови виходу Росії з Криму і відновлення суверенітету української держави над Кримом», — додав він.

Усі, хто ратує за поставку дніпровської води до анексованого Криму, ратують за те, що російська колоніальна влада витісняє кримських татар.

Якщо говорити про питну воду власне для населення Криму, то її в Криму достатньо. Необхідно тільки лише її збирати, використовувати раціонально. У Криму не вистачає води для того, щоб колонізувати його у всіх напрямах і, в першу чергу, заселяти Крим сотнями, сотнями тисяч громадян Росії, — акцентував Чубаров.

Заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко під час робочої поїздки у Херсон також заявляв, що тих обсягів води, які сьогодні доступні в окупованому Криму, достатні для забезпечення потреб у воді для громадян. Це підтверджують фахівці та вчені. А проблема — штучно створена окупантом.

Ще на цю тему