«Влада» Криму хоче віддати в оренду під рибництво дві ділянки в Білогірському районі

10:01 28.09.2020

«Міністерство» майнових і земельних відносин окупованого Криму повідомляє про надання в оренду двох земельних ділянок для ведення фермерського господарства – рибництва.

Як зазначено на сайті відомства, площа першої земельної ділянки, що надається в оренду, становить 41 695 кв. м. Вона розташована у селі Ароматне Білогірського району. Площа другої земельної ділянки – 33 593 кв. метрів і вона розташована у селі Василівка цього ж району.

У повідомленні підкреслюється, що обидві ділянки «належить утворити», інформує Крим.Реалії.

Крим зараз відчуває гострий дефіцит води. На півострові висихають водосховища, міліють і пересихають річки та озера. Так, напередодні повідомлялося про те, що в Білогірському районі Криму пересохла річка Танасу (права притока річки Біюк-Карасу).

Раніше гідрометцентр окупованого Криму повідомляв, що в серпні на півострові пересохло кілька річок, які живлять водосховища. Йшлося про річки Альма, Чорна і Бельбек.

«Уряді» окупованого Криму повідомили, що готуються до «найгіршого сценарію» з водопостачанням півострова.

Сільське господарство Криму до 2014 року розвивалося в умовах достатку поливної води. Північно-Кримським каналом з материкової України на півострів поставлялося в середньому 1 мільярд 500 мільйонів кубометрів води на рік. Це 85% потреб економіки і населення півострова, в першу чергу сільського господарства. Після анексії Криму Росією подача води Північно-Кримським каналом припинилася, що створило проблеми для кримських сільгоспвиробників.

Ще на цю тему