В окупованому Криму відбулося восьме судове засідання у «справі Джемілєва» 

19:30 25.09.2020

Сьогодні, 25 вересня, у т.з. «міському суді» Армянська в окупованому Криму відбулося восьме «судове засідання» у «справі» національного лідера кримських татар Мустафи Джемілєва.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов у Facebook, пише QHA.

Це «засідання» пройшло швидкоплинно і малорезультативно. Викликані на сьогоднішній суд свідки обвинувачення Князєв А.В. і Лищік А.В. на судове засідання не з’явилися, — повідомив адвокат.

Як він додав, оскільки на цій стадії «судового розгляду» докази представляє сторона обвинувачення і самостійно визначає порядок подання та дослідження доказів, державний обвинувач Голованова Е.С. не вважала за необхідне змінити порядок подання доказів і досліджувати інші докази обвинувачення (наприклад, друкований примірник речових доказів), наполягала на необхідності допиту саме зазначених свідків, чия явка забезпечена не була.

За словами Полозова, сторона захисту заявила про намір клопотати перед «судом» щодо застосування заходів процесуального примусу, в тому числі застосування примусового приводу в разі, якщо зазначені свідки повторно відмовляться з’явитися в суд.

Після цього «судом» було оголошено про відкладення «судового засідання» на 15 жовтня 2020 року.

Ще на цю тему