Окупанти Криму на «суді» допитували свідків про наявність зброї та боєприпасів у будинку Джемілєва

19:15 24.09.2020

Вимоги зберігання зброї та боєприпасів у будинку національного лідера кримських татар Мустафи Джемілєва, якого «судять» в окупованому Криму заочно, не порушувалися.

Такі свідчення дали в підконтрольному Росії «Армянському міському суді» допитані 24 вересня свідки обвинувачення. Про це ГО «Кримська солідарність» повідомив адвокат Микола Полозов.

Зокрема, свідок Ділявер Сулейманов повідомив, що був співробітником МВС та двічі або тричі перевіряв за родом діяльності правила зберігання зброї в будинку Джемілєва.

Він заявив, що «порушень ним виявлено не було».

За його інформацією, зброя у напіврозібраному вигляді й боєприпаси зберігалися у спеціальному металевому ящику, в окремій кімнаті, до якої був обмежений доступ сторонніх осіб.

Родичка дружини лідера кримських татар Сафінар Джемілєвої – Аліє Селімова також пояснила, що часто буваючи в будинку Джемілєва, ніколи не бачила там зброї чи боєприпасів, частина приміщень завжди була замкнена на ключ.

Син Сафінар Джемілєвої – Ельдар Ебубекіров також у суді підтвердив цю інформацію і сказав, що ключ від сейфа, де зберігалася зброя, був тільки у Мустафи Джемілєва.

З його слів, син Джемілєва Хайсер, якого судили в Криму за обввинуваченням у вбивстві й відправили відбувати покарання після анексії півострова до російської колонії, сказав йому, що «потрапив у кабінет батька через вікно, де взяв ключі від кімнати й отримав доступ до сейфу зі зброєю».

Свідок додав, що раніше Мустафа Джемілєв «зазнавав кримінального переслідування винятково з політичних мотивів».

Наступне засідання заплановане на 25 вересня.

Ще на цю тему