У Росії висунули Путіна на Нобелівську премію миру: у Кремлі відреагували

16:45 24.09.2020

Президента Росії Володимира Путіна висунули на Нобелівську премію миру, подачу кандидатури оформив російський письменник Сергій Комков, в той же час — прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков відреагував на цю новину.

Про це пише УНН з посиланням на федеральне агентство ТАСС і інші державні ЗМІ РФ.

Про висунення стало відомо 24 вересня. Заявку до Нобелівського комітету направив письменник Сергій Комков.

«Процес після подачі моєї заявки до Нобелівського комітету вже пішов! І його вже ніхто не зможе зупинити», — написав він на своїй сторінці в Facebook.

Заявка була подана 10 вересня. Комков просить нагородити російського президента за надання гуманітарної допомоги 27 країнам в боротьбі з коронавірусом і «внесення поправки про Бога до Конституції Росії».

«Ми повинні будемо забезпечити такий активний і масовий рух людей по всьому світу на підтримку нашого президента, щоб члени Нобелівського комітету не мали ніякого іншого варіанту, окрім як присудити цю премію нашому президенту Володимиру Путіну», — заявив Комков. На його думку, це нібито буде тестом на громадянську активність і зрілість для Нобелівського комітету миру.

У той же час, прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков в бесіді з журналістами в четвер заявив, що Кремль не висував президента РФ Володимира Путіна на здобуття Нобелівської премії миру.

«Ви ж знаєте, що абсолютно різні люди висуваються на цю премію, і ця ініціатива тих, хто виступає з такою пропозицією. В даному випадку це згаданий вами письменник», — прокоментував представник Кремля відповідну заявку письменника Сергія Комкова.

«Якщо рішення буде прийнято (про присудження премії) — прекрасно, якщо не буде прийнято — теж нічого страшного», — сказав Пєсков.

Раніше, в Кремлі відреагували на присудження Путіну Шнобелівської премії.

Ще на цю тему