Суд розгляне по суті справу обвинуваченого у держзраді ексголови Апеляційного суду Крима 28 жовтня

16:30 23.09.2020

Печерський районний суд Києва призначив на 28 жовтня розгляд по суті справи обвинуваченого у держзраді ексголови Апеляційного суду АР Крим Валерія Чорнобука.

Про це повідомляє Бюро судової інформації (спецпроєкт Центру журналістських розслідувань).

22 вересня у Печерському райсуді відбулося підготовче засідання у провадженні за обвинуваченням у державній зраді колишнього голову Апеляційного суду АР Крим Валерія Чорнобука.

Суддя Віта Бортницька не задовольнила клопотання прокурора відділу прокуратури АРК та Севастополя Тетяни Косяченко про обрання запобіжного заходу Чорнобуку у вигляді цілодобового домашнього арешту.

«Суд розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу обвинуваченому у вигляді цілодобового домашнього арешту. Суд відмовив у задоволенні клопотання у зв’язку з тим, що немає ризиків. Також суддя призначила справу до судового розгляду по суті на 28 жовтня», – розповіла кореспонденту БСІ прокурорка.

За її словами, сторона захисту просила суд призначити обвинувальний акт до розгляду.

«Я думаю, що затягування не буде, оскільки на сьогоднішній день ми вже визначили три дати майбутніх судових засідань. І проміжок між засіданнями тиждень», – сказала Косяченко.

Валерій Чорнобук відмовився розмовляти з кореспондентом БСІ, а його адвокат Костянтин Грицишен сказав: «У нас триває судовий розгляд зараз. Усі питання, будь ласка, до прокурора».

Ще на цю тему