В ООН ніхто не вважає Поклонську представником Криму, - посол Кислиця

14:42 22.09.2020

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця запевняє, що ніхто з чиновників Організації Об'єднаних Націй не вважає офіційним представником Криму Наталю Поклонську, яка після окупації півострова очолила підконтрольну Кремлеві прокуратуру Криму, а пізніше стала депутатом Держдуми.

Він також назвав усі слова Поклонської щодо її нібито розмов і листування з представниками ООН «маячнею», передає Цензор.Нет.

«Не майте жодного сумніву. Ніхто з чиновників секретаріату ООН не вважає Поклонську офіційним представником Криму. Після ухвалення резолюції щодо Криму була розіслана інструкція всім агентствам і структурам секретаріату ООН, в якій написано, що Крим – це окупована територія України. Жоден з чиновників ООН, який хоче залишатися чиновником ООН, ніколи не скаже, що Поклонська є представником Криму. Тому це все маячня», – зазначив Кислиця.

Раніше Поклонська заявила, що зібрала і направила додаткові матеріали щодо питання доступу до води в Криму комісару з прав людини ООН пані Мішель Бачелет.

1 вересня, Наталя Поклонська опублікувала в соцмережах пост, в якому повідомила, що «приємно здивована конструктивною реакцією Управління Верховного комісара ООН з прав людини» на своє звернення «щодо порушення українською стороною прав людини в Криму у зв'язку з незаконним позбавленням людей прісної питної води».

Поклонська стверджувала, що ООН мало не визнала її статус як «представника Криму в парламенті Росії».

Ще на цю тему