Азербайджан звинуватив Вірменію в намірі продовжувати військову агресію

10:15 22.09.2020

Вірменія має намір продовжувати військову агресію, а не досягти миру, про що говорять чергові провокації на кордоні.

Про це йдеться у заяві на офіційному сайті МЗС Азербайджану, передає УНН.

«21 вересня 2020 року збройні сили Вірменії розпочали чергову провокацію в напрямку Азербайджану на вірмено-азербайджанському міжнародному кордоні. В результаті був убитий військовослужбовець азербайджанської армії», — йдеться в повідомленні.

В нещодавньому інтерв’ю міністра закордонних справ Вірменії Зограба Мнацаканяна, опублікованому на сайті вірменського МЗС, він заявив наступне: «Нагірно-карабахський конфлікт — це питання екзистенціальної, фізичної безпеки для нас, вірмен, наших співвітчизників. Це питання засноване на дуже сильній свідомості безпеки, права народу Арцаха на самовизначення. Визнання цих прав завжди було дуже важливим пріоритетом для народу Нагірного Карабаху, поряд зі стабільною середовищем безпеки. Справа в тому, що можливо тільки мирне переговорне рішення, засноване на компромісах. Компроміс означає важку роботу, що враховує інтереси всіх сторін».

В заяві МЗС Азербайджану зазначається, що після коментаря вірменського МЗС про мир і безпеку в регіоні «ця кривава провокація є чіткою демонстрацією справжніх намірів вірменського уряду, продовженням агресії, а не досягненням миру».

«Військово-політичне керівництво Вірменії несе всю відповідальність за цей кривавий злочин, скоєний ворожими силами на вірмено-азербайджанському кордоні», — заявили сьогодні в МЗС Азербайджану.

Як повідомлялося раніше, ситуація на вірмено-азербайджанському кордоні загострилася в липні. У Баку заявили про спробу ЗС Вірменії атакувати позиції армії республіки з використанням артилерії, в Єревані ж назвали причиною загострення спроби прориву з азербайджанської сторони.

Про загиблих військовослужбовців повідомляли обидві сторони. 

Ще на цю тему