Болгарія розкрила імена росіян у справі про отруєння «Новічком» у 2015

10:30 16.09.2020

Болгарське слідство розкрило другі імена росіян, яких підозрюють у замаху на вбивство місцевого бізнесмена Еміліана Гебрева з допомогою отрути «Новічок». Йдеться про інцидент в 2015 році.

Про це йдеться в повідомленні болгарської прокуратури, передає РБК-Україна.

Повідомляється, що у справі, де потерпілими приходять Еміліан Гебрева, його син Хрісто і Валентин Тахчієв пред'явлено звинувачення трьом громадянам Росії: Георгію Горшкову, Сергію Павлову Сергію Федотову.

Всі троє були оголошені Інтерполом в міжнародний розшук. З урахуванням отриманої додаткової інформації з'ясували, що вони використовують другі імена:

Георгій Горшков - Єгор Гордієнко
Сергій Павлов - Сергій Лютенко
Сергій Федотов - Денис Сергєєв

Болгарська прокуратура оновила європейські ордери на арешт і запити про міжнародний розшук. При цьому для екстрадиції цих осіб є перешкода, оскільки Росія не видає своїх громадян іншим країнам.

Нагадаємо, в 2019 році Британія і Болгарія створили спільну слідчу групу, яка розслідує отруєння Гебрева нервово-паралітичним речовиною «Новічок». Слідство перевіряло можливий зв'язок між отруєнням Гебрева в 2015 році з замахом на колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію.

Також повідомлялося, що один з підозрюваних у замаху на Гебрева виявився членом місії Росії у Світовій організації торгівлі .

Ще на цю тему