Постпред президента України в Криму подякував ЄС за невизнання виборів на півострові

19:30 14.09.2020

Представництво президента України в АР Крим подякувало Євросоюзу за невизнання російських виборів в анексованих Криму і Севастополі.

Про це повідомляється на сторінці відомства у Facebook.

«Так звані регіональні й місцеві вибори на тимчасово окупованій території АР Крим та Севастополя є продовженням порушення Росією державного суверенітету і територіальної цілісності України. Відсутність поваги до Конституції України, українського законодавства, а також норм міжнародного права є давньою візитівкою Росії», – зазначив постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич.

Як зазначили в представництві, там триває робота з інформування партнерів України про системні порушення прав людини, політично вмотивовані переслідування, заміщення населення і переслідування представників корінного кримськотатарського народу на території Криму для продовження міжнародного тиску, ізоляції та санкційної політики щодо Росії.

Раніше Литва не визнала проведення Росією 13 вересня виборів в анексованих Криму і Севастополі та висловила Україні підтримку.

Нагадаємо, Євросоюз не визнає результати виборів, які провела Росія в анексованих нею Криму і Севастополі, і не розглядає їхніх учасників як представників територій, які, згідно з міжнародним правом, є частиною України.

Раніше в Міністерстві закордонних справ України висловили рішучий протест і засудили проведення російських виборів на території анексованого Кримського півострова.

У Криму і Севастополі з 11 до 13 вересня пройшли російські вибори. Зокрема, в Севастополі обирали главу міста, депутата російського парламенту міста у другому мажоритарному окрузі і депутатів Ленінської та Гагарінської муніципальних рад, відбудись довибори двох депутатів Нахімовського ради.

У Криму провели додаткові вибори депутата в російський парламент Криму, депутата підконтрольної Кремлю Сімферопольської міської ради і депутата Роздольненської сільської ради.

Ще на цю тему