Ще дві лабораторії підтвердили, що Навальний був отруєний «Новічком»

15:45 14.09.2020

Лабораторії у Франції і Швеції підтвердили отруєння російського опозиціонера Алексєя Навального нервовим агентом з групи «Новічок».

Про це заявив речник німецького уряду Штеффен Зайберт, повідомляє Європейська правда.

«Організація з заборони хімічної зброї включилася в аналіз доказів. Крім того, ще дві міжнародні лабораторії надали виявлення нервового агента з групи «Новічок» в якості причини отруєння» - написав він у Твіттері.

В заяві німецького уряду наголошується, що тепер вже три лабораторії незалежно одна від одної представили докази того, що причиною отруєння Навального стала нервово-паралітична речовина з групи «Новічок».

«Ми знову закликаємо Росію пояснити, що сталося. Ми знаходимося в тісному контакті з нашими європейськими партнерами щодо подальших кроків» - йдеться у заяві.

На початку вересня німецький уряд заявив, що Навального отруїли нервово-паралітичною речовиною з групи «Новічок». Факт отруєння підтвердила лабораторія Бундесверу.

Німецькі ЗМІ з посиланням на джерела серед причетних до розслідування повідомили, що Алексєя Навального отруїли покращеним типом цього нервового агента, від якого він мав померти ще в літаку.

Низка лідерів країн та глави МЗС країн G7 вимагають від Росії негайно прояснити, хто несе відповідальність за отруєння опозиціонера Навального, і покарати винних.

 

Ще на цю тему