У Стамбулі через Charlie Hebdo пройшли протести з погрозами Макрону

11:43 14.09.2020

У Стамбулі в неділю близько 200 людей протестували проти рішення французького журналу Charlie Hebdo передрукувати карикатури на пророка Мохаммеда.

Про це повідомляє Euronews, передає УНН.

«Charlie Hebdo — це інструмент, Charlie Hebdo — це лише частина більшого проекту, в рамках якого Америка, Ізраїль, Англія і Франція, а також деякі арабські режими проводять спільні атаки на ісламський світ і наш регіон у військових, економічних, політичних, дипломатичних і культурних цілях, в сферах медицини та психології», — вважає головний редактор турецького релігійного каналу Kudus TV Нуреддин Сирин.

Зазначається, що учасники акції прийшли з плакатами, що ображають президента Франції Еммануеля Макрона, який відмовився оцінювати вибір редакції, нагадавши про свободу преси і свободу богохульства в своїй країні. Протестувальники погрожували, що Макрон «заплатить високу ціну».

МЗС Туреччини також засудив повторну публікацію карикатур, приурочену до початку судового процесу над підозрюваними спільниками нападу.

Як повідомлялося раніше, французька газета Charlie Hebdo повторно опублікувала в своєму новому номері карикатури на пророка Мохаммада.

У редакційній статті, що супроводжує номер, йдеться про те, що повторна публікація карикатур представляється необхідним кроком в день початку процесу над спільниками терористів, які вчинили напад на паризьку редакцію Charlie Hebdo 7 січня 2015 року.

Тоді було вбито 12 осіб, включаючи декількох відомих карикатуристів і 2 поліцейських. Слухання триватимуть до 10 листопада.

Ще на цю тему