Чубарову на київську адресу принесли лист від «Верховного суду» окупованого Криму

11:00 11.09.2020

Голові Меджлісу кримськотатарського народу Рефату Чубарову Укрпошта принесла лист автором якого є окупаційний «Верховний суд Республіки Крим».

Про це він написав у Facebook, передає УНН.

«Якого біса?...Вчора Укрпошта принесла мені на домашню адресу “письмо простое (международное)», автором якого є окупаційний “верховний суд Республіки Крим», – написав Чубаров.

За його словами, розкривши конверт (фото № 1), він виявив в ньому інший запечатаний конверт (фото № 2), в якому вже знаходився сам лист.

«Знаючи, що поштові відправлення з окупованого Криму не можуть самостійно пересуватися через державні кордони, оглянув обидва конверти. Зверніть увагу на поштові штемпелі в правому верхньому куті «зовнішнього» конверта (фото № 1, № 3 (збільшене))», –наголосив він.

Чубаров наголошує, що це примітивна хитрість, але достатня, щоб обійти санкції та обдурити Укрпошту.

«Схема проста: «верховний суд Республіки Крим» направляє своє поштове відправлення до Ставрополя , РФ (або ще кудись), звідки воно потрапляє до міста Михайлівське Ставропольського краю (або ще кудись), звідки вже розходиться в різні кінці світу як „міжнародне“ відправлення», – написав Чубаров.

Також Чубаров запитав в Укрпошти, чи невже так важко при сортуванні поштових відправлень, що надходять з РФ до України, відокремлювати відправлення з окупованого Криму як незаконні і повертати їх назад поштовим установам РФ, які намагаються таким чином розмивати суверенітет України над Кримом?

«Є питання і до СБУ –хтось в нашій країні перевіряє поштові відправлення з РФ на наявність в них речовин, що можуть становити небезпеку для життя людей?», – додав він.

Ще на цю тему