У США створено новий вид космічних військ

13:30 09.09.2020

У США створено новий вид космічних військ.Окремі космічні війська - це відносно новий вид, який буде використовуватися в космосі.

Як пише ZN,UA, про це передає En24 News.

Космічні війська вже створені в Росії і Китаї, про що заявив Дональд Трамп на зборах з прихильниками в штаті Північна Кароліна.

«Я бачив, що робить Росія і Китай. Я сказав, що ми повинні теж так зробити. І це було непросто. Дуже складно », - сказав Трамп.

Президент США також зазначив, що американські космічні війська - приклад того, що за час президентства у нього вийшло зробити більше, ніж він заявляв перед виборами 2016 року.

«Ви ніколи не чули, щоб я говорив про космічні війська. Ми створили новий тип американських збройних сил, ви тільки подумайте », - сказав він.

Трамп повідомив про намір створити космічні війська ще два роки тому. Потім він офіційно заявив про роботу над цим. З бюджету Штатів на 2020 рік, який становить $738 млрд, на космічні війська пішло $40 млн. До першого складу увійшли 200 осіб.

Раніше Росія звинуватила Трампа в "спробі захоплення інших планет". Згідно з резолюцією ООН, дослідження і використання Місяця є надбанням всього людства.

Ще на цю тему