Муніципаліт Ескішехір Одунпазарі розірвав договір з Бахчисараєм через російську окупацію

13:45 07.09.2020

Муніципалітет турецького Одунпазарі - района мегаполісу Ескішехіру - припинив дію протоколу про міста-побратими, підписаного з муніципалітетом Бахчесараю 7 січня 2008 року. 

Про це повідомляє турецька редакція «Кримських новин», пише видання QHA.

Причиною скасування протоколу стала тимчасова окупація Росією територій Криму, зокрема і міста Бахчисарай.

Рішення про розірвання протоколу одноголосно ухвалили депутати муніципальної ради 1 вересня 2020 року. У супроводжувальному тексті до цього рішення наголошується, що Туреччина не визнає референдум і його результати, проведені незаконно Росією на українському півострові 2014 року.

Вторгнення Росії до Криму не визнається законним Турецькою Республікою. Крим є частиною України, і всі права наших співвітчизників, які проживають у Криму, захищені Турецькою Республікою. Відповідно до цих пояснень, невірно продовжувати Протокол братерства муніципалітетів Ескішехір Одунпазарі та Бахчесараю, — йдеться у повідомленні.

Також муніципалітет турецького міста пояснює, що йдеться не про призупинення, а саме про розірвання протоколу з містом, яке наразі перебуває під російською окупацією. «Територіальна цілісність країн знаходиться під гарантією всіх держав світу», — підкреслюють у раді Одунпазарі.

Раныше повідомлялось, що Турецька Республіка ніколи не визнає законною анексію Криму Росією.

Ще на цю тему