Російська авіація завдала бомбового удару по цілях на кримському полігоні – командування

20:15 04.09.2020

На кримському полігоні Опук проходять чергові навчання російської авіації. За інформацією Міністерства оборони Росії, льотчики знищили мішені за допомогою авіаційних ракет і бомб.

«Екіпажі літаків винищувальної, бомбардувальної і штурмової авіації Су-30СМ, Су-34, Су-24М і Су-25 знищили мішені, що позначають батарею артилерійської зброї, колону танків і мотопіхотну роту умовного противника на марші. До виконання навчально-бойових завдань було задіяно 15 літаків оперативно-тактичної авіації ПВО», – йдеться у повідомленні, інформує Крим.Реалії.

Зазначається, що російські навчання на полігоні Опук проводять в рамках підготовки до навчань «Кавказ-2020».

Раніше повідомлялося, що командувач військ Південного військового округу (ПВО) сусідньої Росії генерал армії Олександр Дворников прибув до анексованого Криму для перевірки заходів бойової підготовки російського Чорноморського флоту.

З 10 серпня 2020 року на території Південного військового округу, до якого Росія включила і Крим після його анексії, стартували спеціальні навчання за видами забезпечення дій військ (сил), а також навчання органів військової поліції. Вказувалося, що будуть задіяні близько 6 тисяч військовослужбовців і до 750 одиниць озброєння, військової та спеціальної техніки.

МЗС України висловило протест Росії через військові навчання, які вона проводить у Криму. Реакції Москви на це так і не було.

Міністр оборони України Андрій Таран 17 липня повідомив депутатів Верховної Ради, що з урахуванням накопичення російських військ біля кордонів України під приводом проведення навчань «Кавказ-2020», українські військові також запланували стратегічні командно-штабні навчання «Об'єднані зусилля-2020».

Низка експертів і політиків висловили думку про те, що під приводом згаданих військових навчань Росія може піти в наступ в бік України, у тому числі з території анексованого Криму.

Цю інформацію спростував прессекретар Путіна Дмитро Пєсков. Підготовки до наступу з Криму також не бачить вище військове керівництво України.

Після анексії Криму в 2014 році Росія проводить регулярні військові навчання на півострові та в акваторії Чорного моря. У Генштабі України дії російських військових у Криму називають незаконними.

Генасамблея ООН у грудні 2019 ухвалила резолюцію, що закликає Росію вивести свої війська з анексованого Криму і припинити тимчасову окупацію території України.

Ще на цю тему