Європейська Комісія надасть Румунії понад 875 мільйонів євро на перший етап будівництва автостради Сібіу-Пітешть

18:30 04.09.2020

Європейська Комісія надасть Румунії понад 875 мільйонів євро на перший етап будівництва автостради Сібіу-Пітешть, яка перетне Південні Карпати з півночі на південь.

Кошти, виділені Брюсселем, походять з Фонду згуртованості, метою якого є зменшення різниці у розвитку між різними регіонами та державами ЄС, повідомляє Балканський оглядач.

Коли будівництво завершиться, Румунія матиме першу швидкісну автомагістраль, що перетинатиме Карпати, забезпечуючи безперебійне сполучення по вісі Схід-Захід, від порту Констанца до пункту пропуску через румунсько-угорський кордон Недлак, що практично закриє IV-й Європейський транспортний коридор Рейн-Дунай.

Європейський комісар з питань згуртованості та реформ Еліза Феррейра заявила, що після завершення будівництва проєкт усуне велику пробку в румунській транспортній мережі, підвищить безпеку дорожнього руху, скоротить час поїздки та зменшить витрати на перевезення пасажирів та вантажів.

Крім того, це безперебійне транспортне сполучення румунською територією матиме позитивні наслідки для всього коридору Рейн-Дунай транс'європейської транспортної мережі.

Ще на цю тему