Генсек НАТО: РФ має дати відповіді на серйозні питання щодо Навального

16:45 04.09.2020

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що у Альянсу немає сумнівів у доказах Берліна про отруєння Алексєя Навального «Новічком», тому Росія повинна відповісти на "серйозні запитання".

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це Столтенберг заявив у п’ятницю після засідання послів Альянсу з приводу отруєння Навального. 

Генсек НАТО наголосив, що отруєння Навального є «жахливим замахом на вбивство». Він розповів, що на засіданні Німеччина проінформувала послів Альянсу у цій справі.

«Докази не викликають сумнівів. Навальний був отруй бойовою нервово-паралітичною речовиною з групи «Новічок». Застосування такого виду зброї жахає», - сказав Столтенберг. 

Він підкреслив, що використання хімічного нервогого агента є порушення міжнародного права і всі члени НАТО засудили застосування такого виду зброї. 

«Ми закликаємо РФ повністю співпрацювати з неупередженим міжнародним розслідуванням, щоб притягнути винних до відповідальності», - сказав Столтенберг, додавши, що «Росія зобов’язана дати відповіді на такі серйозні питання».

Напередодні Євросоюз закликав до спільної міжнародної відповіді на отруєння Навального і допустив введення санкцій.

Ще на цю тему