Житомирський бронетанковий завод передав ЗСУ велику партію модернізованих БМП 

12:00 01.09.2020

На державному підприємстві "Житомирський бронетанковий завод" (входить до складу ДК "Укроборонпром"), відвантажили Збройним силам велику партію модернізованої бронетехніки.

Мова йде, за даними прес-служби Концерну, про понад два десятки БМП-1 та "близько десятка БМП-2" відновлених в рамках ДОЗ – 2020, пише defence-ua.

Відзначається, що бойові машини пройшли капітальний та регламентний ремонт. На ЖБТЗ було відновлено боєздатність усіх систем БМП та замінено несправні прилади й агрегати.

Також відремонтовані машини отримали пакет покращень. Зокрема на них було встановлено сучасні оптичні прилади та приціли, навігаційну систему та фари інфрачервоного випромінювання й освітлювальні фари з використанням сучасних діодних ламп.

В прес-службі додають, що на деякі з відновлених БМП встановили нові гусеничні стрічки власного виробництва "Житомирського бронетанкового заводу".

"Машини пройшли увесь цикл заводських та приймально-здавальних випробувань. Впевнені, що наші вироби стануть надійною опорою для військових підрозділів під час виконання бойових завдань", – відзначив директор ЖБТЗ Олексій Жуковець.

Ще на цю тему