Канадські інструктори проводять курс бойової медицини для лікарів ЗСУ

14:00 26.08.2020

Особовий склад Медичної Тренувальної Групи військової тренувальної місії Збройних сил Канади проводить курс бойової медицини для лікарів Збройних сил України.

Курс тривалістю у 2,5 місяці включає у себе здобуття клінічних та польових навичок, студентам та інструкторам у 205-ій Тактично-медичній військовій школі, інформує прес-служба Canadian Armed Forces in Ukraine, пише Інформаційний спротив.

Члени Об’єднаної цільової групи-Україна 9-тої ротації прапорщик Шеріл Беланже та сержант Кріс Пейн спостерігали і допомагали під час інтенсивної триденної частини курсу бойового медика. Студенти брали участь у зборі постраждалих на взводному й ротному рівні та у тренуванні з поетапної евакуації з першою бойовою допомогою, а також вивчали тактичну польову медицину і складання протоколів лікування.

Прапорщик Беланже та сержант Пейн були залучені у завдання з підготовки спостерігачів-контролерів, взаємодіючи з інструкторами, прискорюючи графік навчання і забезпечуючи зворотний зв’язок курсу з 205-им командуванням. Два медичних техніка були також залучені до спостерігання і асистували зі здобуттям стаціонарних навичок, таких як, до прикладу, внутрішньовенна терапія.

Командна група також мала можливість спостерігати за змаганням бойових медиків Збройних Сил України, де вісім кваліфікованих медиків 205-го ТМВШ зголосилися продемонстрували свої вміння та навички. Медиків оцінювали за їх сукупною роботою на кількох тренувальних постах.

Пости поділялися наступним чином:

Пост 1. Розбирання та збирання зброї
Пост 2. Надання допомогти під час обстрілу і перетягування поранених
Пост 3. Тактична польова допомога і протоколи лікування
Пост 4. Евакуація постраждалих за допомогою носилок
Пост 5. Завантаження пацієнта в броньовану машину швидкої допомоги і передача пацієнта

Реалістичні польові сценарії, запропоновані 205-ою ТМВШ, призначені підготувати студентів ЗСУ стати кваліфікованими медиками в бойових умовах.

Ще на цю тему