Процес у справі MH17 відновлюється у Нідерландах наступного тижня: оприлюднено розклад

18:48 25.08.2020

У понеділок, 31 серпня, у Нідерландах продовжаться слухання у справі про збиття пасажирського літака рейсу MH17 на Донбасі в 2014 році.

Засідання пройдуть в Судовому комплексі Схіпхол, пише УНН з посиланням на пресслужбу суду.

«Слухання у справі про MH17 відновляться 31 серпня 2020 року», — нагадали в суді.

Повідомляється також, що на слуханнях можуть бути присутні родичі загиблих, а також сторони, які постійно беруть участь у кримінальному процесі. Через нові правила, у межах заходів боротьби з коронавірусом, у суді повідомляють, що на слуханнях може бути присутнім менше людей. Зокрема, це стосується представників ЗМІ.

Дні судових засідань, відведені в цій справі на осінь 2020 року, діляться на три блоки по два тижні:

з понеділка, 31 серпня, по п’ятницю, 11 вересня.
понеділок, 28 вересня — п’ятниця, 9 жовтня.
з понеділка, 2 листопада, по п’ятницю, 13 листопада.

Як повідомлялося раніше, 3 липня закінчився другий раунд слухань у справі про катастрофу MH17. На засіданні було задоволено низку запитів і клопотань сторін.

9 березня в місцевості Схіпгол біля Амстердама почався судовий процес над першими чотирма обвинуваченими в збитті літака рейсу MH17.

Це троє громадян Росії: Ігор Гіркін, відомий на прізвисько «Стрєлков», який у час збиття літака називав себе «міністром оборони» угруповання «ДНР», Сергій Дубинський, відомий на прізвисько «Хмурий», відставний полковник ГРУ Росії, а на час тих подій «генерал-майор» в угрупованні «ДНР», що очолював його власне «ГРУ», Олег Пулатов, відомий на прізвисько «Гюрза», полковник, колишній російський спецпризначенець, який на окупованій частині Донбасу був тоді заступником Дубинського, а також громадянин України Леонід Харченко, відомий на прізвисько «Крот», який перебував у той час у лавах угруповання «ДНР» під командуванням Дубинського.

Їм висунені попередні обвинувачення в убивстві 298 людей і в спричиненні катастрофи літака, що призвела до загибелі всіх на борту. Всі обвинувачені на процес не з’явилися.

За оцінками експертів, вироку у процесі варто очікувати не раніше, ніж через кілька років.

Ще на цю тему