Протести у Білорусі: Конгрес США відреагував на пропозицію Росії "допомогти Лукашенко"

12:00 18.08.2020

Американські конгресмени у понеділок, 18 серпня, засудили пропозицію Москви “направити російську військову допомогу Білорусі на фоні триваючих мирних протестів”.

Про це інформує УНН.

“Ми підтримуємо народ Білорусі, який продовжує користуватися своїм правом на протест і вимагати вільнішої, демократичної країни, їхні голоси повинні бути почуті. У той час як Кремль намагається підірвати суверенітет і незалежність ще однієї європейської країни, ми рішуче засуджуємо безрозсудну пропозицію президента (РФ) Володимира Путіна надати військову допомогу режиму Лукашенка в Білорусі”, — стверджується в поширеній заяві голови комітету у закордонних справах Палати представників Конгресу США Еліота Енгела (демократ, від штату Нью-Йорк) і старшого республіканця цього комітету Майкла Маккола (від штату Техас).

“Ми закликаємо адміністрацію (США) продовжувати відкидати агресію Москви і працювати з нашими європейськими колегами, щоб підтримувати білоруський народ, вимагати звільнення тисяч затриманих мирних демонстрантів і політичних в’язнів, засуджувати надмірне застосування насильства владою Білорусі і захищати суверенне право Білорусі визначати своє власне майбутнє”, — додали законодавці.

У понеділок колишній помічник президента США з національної безпеки Джон Болтон також звернувся до адміністрації із закликом послати Москві “ясний сигнал” про неприпустимість втручання в ситуацію в Білорусі. Болтон написав на своїй сторінці в Twitter, що “перспектива російського втручання в Білорусі зростає”.

Раніше в понеділок президент США Дональд Трамп в бесіді з журналістами назвав “жахливою” ситуацію в Білорусі і заявив, що у Вашингтоні уважно її відстежують.

Ще на цю тему