Близько 4000 осіб братимуть участь у Rapid Trident – 2020

08:27 17.08.2020

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (МЦМБ) Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного завершилася прикінцева конференція з планування українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ Rapid Trident – 2020 («Швидкий Тризуб – 2020»).

Окрім Збройних Сил України та США, участь у навчанні візьмуть військовослужбовці з Німеччини, Данії, Румунії, Литви, Польщі, Канади та Великої Британії. Загальна чисельність особового складу, який буде залучений у цьому багатонаціональному навчанні, сягне близько 4000 осіб, повідомляє АрміяInform.

За сценарієм навчання, країна-агресор дестабілізує ситуацію в певному регіоні іншої держави і здійснює спробу окупувати її. Водночас об’єднане угруповання військ союзницьких держав організовує оборону, згодом звільняє тимчасово окуповані агресором території і проводить стабілізаційну операцію. Вагоме місце під час цього відводиться протидиверсійним та антитерористичним діям. Для виконання цих завдань будуть залучені підрозділи Служби безпеки України, Національної гвардії України, Держаної прикордонної служби України, Національної поліції, Управління державної охорони, інших силових відомств. Ще однією особливістю навчання стане ширше залучення до проведення гуманітарних місій в межах сценарію навчання Товариства Червоного Хреста України.

Цього року Rapid Trident розширить географію і вийде за межі як Міжнародного центру миротворчості і безпеки, так і загалом України. Адже частина його учасників перебуватиме у польському Любліні, де розташований штаб багатонаціональної Литовсько-польсько-української бригади. Там, за задумом навчання, працюватиме штаб багатонаціональної дивізії, у координації з яким і виконуватиме завдання бригада, що воюватиме на Львівщині. Тренування будуть зв’язані віртуально і керовані з Центру імітаційного моделювання МЦМБ онлайн.

До слова, у навчанні братиме участь не лише колісна та гусенична військова техніка, а й армійська авіація Сухопутних військ та авіація Повітряних Сил України. Планується також залучення військово-транспортної авіації Збройних сил США.

Найчисельніші військові контингенти, як і зазвичай, будуть від України та США. Найбільшим підрозділом від ЗС України визначена одна з механізованих бригад Оперативного командування «Південь». Залучена цього разу буде і значна кількість військовослужбовців Сил спеціальних операцій ЗС України. Окрім того, для обміну військовими знаннями та узагальнення досвіду, участь у цьому міжнародному заході з підготовки військ візьмуть представники з освітніх та наукових установ Збройних Сил України, насамперед освітяни та науковці Національної академії сухопутних військ, що у Львові.

Перед початком і під час навчання Rapid Trident – 2020, поряд з основними завданнями, значна увага буде зосереджена на дотриманні карантинних вимог всіма учасниками, недопущенні розповсюдження коронавірусної інфекції як під час прибуття іноземних підрозділів до України, так і під час безпосереднього проведення командно-штабної та польової фаз.

Українсько-американське командно-штабне навчання із залученням військ Rapid Trident – 2020 розпочнеться вже фактично за місяць, у другій половині вересня, і триватиме впродовж двох тижнів у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Ще на цю тему