Російський корабель підійшов до узбережжя біля Бердянську

18:01 11.08.2020

Російський прикордонний корабель підійшов до узбережжя біля Бердянську на Азовському морі на відстань менше 2 миль.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав професор кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Міжнародного гуманітарного університету Борис Бабін, повідомляє Український мілітарний портал.

За його інформацією здійснив це прикордонний сторожовий корабель з бортовим номером 499 проєкту 10410.

Корабель Морської охорони «Донбас» виявив підозрілі дії та приписало російському кораблю відійти від нашого узбережжя на відстань далі 2 миль.

На що противник відповів зіславшись угоду по Азовському морю, що це є «внутрішнім морем двох держав» та такі дії не заборонені.

Окрім нього в районі також перебував прикордонний сторожовий корабель «Ямалец» з бортовим номером 414.

Після 2014-го року такі дії Росії на Азовському морі стали регулярними і майже припинились після перекидання сюди корабельно-катерного угрупування ВМС ЗС України, проте як бачимо російські провокації без наших симетричних дій продовжуються.

У січні 2020 року під час планової роботи з висвітлення підводної та надводної обстановки вертольотом Морської авіаційної бригади на дистанції близько 10 морських миль виявлено корабель берегової охорони ФСБ Росії «Усть-Лабинск» з бортовим номером 393, що здійснював розвідку українського узбережжя на Азовському морі.

Тоді після кількох обльотів над акваторією якірної стоянки, морські авіатори примусили екіпаж російського корабля відійти від українського берега на відповідну відстань.

Ще на цю тему