В російському СІЗО, суди у "справі Хізб ут-Тахрір" перенесли через COVID-19

09:46 30.06.2020

У Південному окружному військовому суді Росії через коронавірус у СІЗО №5 російського Ростова-на-Дону перенесли мінімум до 15 липня судові засідання у красногвардійській "справі Хізб ут-Тахрір".

Про це повідомило громадське об'єднання "Кримська солідарність" в Facebook з посиланням на адвоката Лілю Гемеджі.

"На 29 червня було призначено судове засідання у Південному окружному військовому суді щодо красногвардійській справі "Хізб ут-Тахрір". Стороні захисту від секретаря судового засідання стало відомо, що 29 числа судове засідання не відбудеться, через те, що СІЗО-5 Ростова-на-Дону, в якому утримуються наші підзахисні Абдулганієв Ескендер і Абхаїров Арсен, перебувають на карантині у зв'язку з виявленим захворюванням коронавірусною інфекцією в одного зі слідчо заарештованих, який також міститься в СІЗО-5", - розповіла Ліля Гемеджі.

Зазначається, що в Абдулганіева і Абхаірова не було симптомів коронавірусної інфекції на момент закриття СІЗО на карантин.

"Наші підзахисні Абдулганієв Ескендер і Абхаіров Арсен на момент закриття на карантин слідчого ізолятора почували себе задовільно, на коронавірусну інфекцію не хворіли. Але через відсутність зв'язку з нашими підзахисними і можливий ризик зараження коронавірусною інфекцією ми побоюємося за їхнє здоров'я", - пояснила захисниця.

Як повідомлялося раніше, у СІЗО №5 Ростова-на-Дону, де утримуються фігуранти красногвардійської "справи Хізб ут-Тахрір" Ескандер Абдулганієв і Арсен Абхаїров, зафіксували спалах коронавірусу, у зв'язку з чим засідання у цій справі перенесли на 29 червня.

Як повідомлялося, фігуранти "справи Хізб ут-Тахрір" (красногвардійська група) Ескендер Абдулганієв, Арсен Абхаїров і Рустем Емірусеїнов були затримані 14 лютого 2019 року в с. Октябрське Красногвардійського району. ФСБ Росії стверджує, що затримані після обшуку кримські татари причетні до організації "Хізб ут-Тахрір".

Раніше Емірусеїнов, Абхаїров і Абдулганієв заявили, що під час обшуку в їх будинках співробітники ФСБ підкинули їм заборонену літературу.

Ще на цю тему