У Військово-Морських Силах урочисто піднято кримськотатарський прапор на рейдовому буксирі Яни Капу

17:01 26.06.2020

Сьогодні, в день кримськотатарського прапору, на рейдовому буксирі Яни Капу, урочисто піднято національний прапор кримськотатарського народу.

Святковий захід очолив заступник командувача національного флоту капітан 1 рангу Олексій Доскато, який, зі словами вдячності, наголосив, що військові моряки пам'ятають, як кримські татари одні з перших підтримали українських захисників під час окупації військових частин росіянами та допомагали полоненим під час інциденту в Керченській протоці у 2018 році, передає служба зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

- Ми пишаємося нашими побратимами – кримськими татарами, які разом з нами боронять нашу неньку Україну. Я впевнений, що в українському Криму знову замайорять два прапори – державний прапор України та прапор кримськотатарського народу, - зазначив капітан 1 рангу Олексій Доскато.

Серед запрошених гостей, окрім військовослужбовців кримськотатарського походження, були присутні представники кримськотатарської громади Одещини. Мєр‘єм Джелілова, як голова організації, подякувала Командуванню українського флоту за постійну підтримку кримських татар.

Ще на цю тему