Патрульний катер ВМСУ "Старобільськ" взяв участь в тренуваннях PASSEX / Відео

14:30 09.06.2020

У Чорному морі пройшли спільні тренування PASSEX за участю кораблів ВМС Румунії та Військово-Морських Сил й літаків ПС ЗСУ.

Румунську сторону представляв протичовновий корвет (265) Contraamiral Horia Macellariu класу Tetal II (1048М). Зі сторони України в навчаннях взяв участь патрульний катер P191 "Старобільськ" типу "Айленд" (Island) та декілька транспортних й бойових літаків, пише defence-ua.

В акваторії Чорного моря в рамках навчань PASSEX кораблі країн-учасниць відпрацювали завдання з підвищення взаємосумісності відповідно до стандартів НАТО. Відзначається, що основну увагу було приділено вдосконаленню сумісних дій та покращенню навичок екіпажів під час виконання завдань у складі корабельних груп Альянсу.

"Екіпажі кораблів відпрацювали низку спільних навчальних вправ та виконали маневр в строях різного типу. Крім того, кораблі відпрацювали ускладнене і тактичне маневрування в морі, вправлялись у встановленні та веденні зв’язку відповідно до стандартів НАТО", – відзначив командир українського патрульного катеру "Старобільськ" старший лейтенант Павло Гладченко.

Крім того, екіпажами кораблів Румунії та України було відпрацьовано дії з протиповітряної оборони. В цій вправі їм допомогли літаки української військової авіації, що імітували напад на кораблі.

Патрульний катер ВМСУ P191 "Старобільськ" типу Island на навчаннях PASSEX

Ще на цю тему