Президент погодив призначення Еміне Джепарової першим заступником очільника МЗС України

21:10 18.05.2020

Президент України Володимир Зеленський погодив призначення кримчанки Еміне Джепарової першим заступником міністра закордонних справ. 

Раніше вона працювала першим заступником міністра культури та інформаційної політики в уряді Олексія Гончарука.

Як пише Центр журналістських розслідувань, про це глава держави повідомив 18 травня в ході зустрічі з представниками кримськотатарського народу, інформує Офіс президента.

«Президент наголосив, що представники кримськотатарського народу мають бути представлені на вищому дипломатичному рівні. Тому глава держави погодив кандидатуру Еміне Джепарової на посаду першого заступника міністра закордонних справ», – йдеться у повідомленні.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба подякував президента за підтримку кандидатури Еміне Джепарової на посаду його першої заступниці.

«Сподіваюся, Еміне Джепарова швидко пройде усі процедури призначення і вже невдовзі стане моєю першою заступницею … Еміне буде першою представницею кримськотатарського народу в керівництві української дипломатії. Перший заступник Міністра – це особлива посада в системі. Там багато простору для дій і багато відповідальності за результат. У її портфоліо буде не лише Крим. Ще буде публічна дипломатія. І ще багато чого важливого. Але про це вже після призначення», – написав Кулеба на своїй сторінці у Facebook. 

В свою чергу Еміне Джепарова запевнила, що працюватиме по совісті та докладе максимум зусиль для результативності діяльності. 

«Звісно, призначення кримськотатарської жінки на таку високу посаду є першим в історії цієї держави. Так, це є відповідний сигнал. (Всі журналісти питають про це). Так, кожен цей сигнал сприйматиме по-своєму. Точно знаю, що працюватиму по совісті та докладу максимальних зусиль, аби мати практичні результати діяльності. Точно буду дуже відкритою до міжінституційноі співпраці та із громадським сектором. Мало того вважаю, що без неї робота ,навряд, може бути ефективною», – написала Еміне Джепарова на своїй сторінці у Facebook.

У жовтні 2015 року Еміне Джеппарова була призначена радником міністра з питань інформаційної політики України. Її ключовими завданнями були консолідація громадської думки по Криму, підтримка кримської теми в інформаційному дискурсі в Україні і за кордоном.

20 квітня 2016 року Джеппарова була призначена на посаду першої заступниці міністра інформаційної політики України. Після призначення в серпні 2019 року уряду Олексія Гончарука Мініформполітики було реорганізовано в міністерство культури і інформаційної політики України.

Еміне Джеппаров в 2006 році закінчила Інститут міжнародних відносин Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, відділення «міжнародні відносини». З 03.2008 по 01.2010 – аташе з посади третього секретаря відділу соціально-гуманітарних питань Департаменту культурного та гуманітарного співробітництва МЗС України. З 2011 р по 2014 р – ведуча і автор низки програм кримськотатарською телеканалі ATR. З березня по жовтень 2014 року – редактор відео, помічник головного редактора сайту Крим.Реаліі. З лютого 2014 року – журналіст (фрі-лансер) Радіо Свобода.

Ще на цю тему