Суд у Криму залишив під арештом кримськотатарського громадянського журналіста Шейхалієва

11:01 15.05.2020

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму 14 травня відхилив апеляційну скаргу адвоката Еміне Авамілєвої на продовження запобіжного заходу кримськотатарському громадському журналісту, фігуранту сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Рустему Шейхалієву, і залишив його під вартою до 15 червня 2020 року.

Про це адвокат повідомила громадській організації «Кримська солідарність», передає Радіо Свобода.

За її словами, стан здоров'я Шейхалієва – «задовільний і навіть нижче від задовільного, оскільки загострюються всі хронічні захворювання». Вона уточнила, що її підзахисний скаржиться на вегетосудинну дистонію і на велику кількість курців в камері, що також негативно позначається на його здоров'ї.

Адвокат також повідомила про те, що за вісім місяців утримання Шейхалієва в СІЗО Сімферополя йому не вручали листи.

Представництво президента Володимира Зеленського в АРК 3 травня, у Всесвітній день захисту преси, висловилося на підтримку ув'язнених в анексованому Криму і Росії кримськотатарських журналістів, серед яких Ремзі Бекіров, Осман Аріфмеметов, Рустем Шейхалієв, Наріман Мемедемінов, правозахисник Сервер Мустафаєв.

МЗС України закликає посилити тиск на Росію заради свободи слова в Криму.

Раніше українські журналісти, що перебували в ув'язненні в Росії і на окупованому Донбасі, Роман Сущенко і Станіслав Асєєв, звернулися в Міжнародну і Європейську федерації журналістів із закликом посилити роботу зі звільнення кримських колег.

Рустем Шейхалієв разом із Ремзі Бекіровим і Османом Аріфмеметовим були затримані в березні минулого року. Вони є фігурантами сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір».

Ще на цю тему