Іранський корабель Konarak затонув через невдалу мінну кладку, а не від удару ракети, – джерело

15:41 13.05.2020

Корабель іранського військово-морського флоту Konarak, який у неділю затонув в порту Яск біля Ормузської протоки, пішов до морського дна під час закладання міни, а не після удару ракети.

«Військовий корабель військово-морського флоту Konarak затонув після вибуху міни, а не через удар ракети, запущеної з фрегата Jamaran», – заявило високопоставлене джерело в штабі командування ЗС Ірану, цитує кувейтське видання.

 Знищений в даний час 47-метровий корабель був придбаний іранськими силами в Нідерландах для надання матеріально-технічної підтримки, інформують Економічні новини.

10 травня проводилися випробування, щоб перевірити, чи може Konarak встановлювати міни, не будучи виявленим за допомогою радарів або інших засобів. «Але механічний пристрій, відповідальний за проведення операції, зіткнувся з несправністю, яка дозволила одній з шахт від’єднатися. Вона вибухнула і викликала вибух крилатої ракети (випробувальної мети)», – пояснив чиновник.

Дев’ятнадцять моряків загинули, а п’ятнадцять отримали поранення в результаті інциденту.

«Іран хотів швидко розставити міни в водах Перської затоки на випадок конфронтації з ВМС США. Тому влада вирішила оголосити, що Konarak був пошкоджений в результаті вогню по своїх», – заявило джерело.

Ще на цю тему