У кримського активіста Приходька не минають болі в області нирок, в СІЗО немає засобів захисту від COVID-19

09:30 21.04.2020

Проукраїнський активіст із Криму Олег Приходько перебуває в СІЗО-1 Ростовської області. Його помістили в камеру-спецблок під цілодобове відеоспостереження.

Про це адвокат Назім Шейхмамбетов розповів об'єднання "Кримська солідарність" після відвідин Приходька 17 квітня, інформує Цензор.Нет.

"Олега Аркадійовича, з його слів, доставили в Ростов-на-Дону 5 квітня 2020 року. З Криму його вивезли 31 березня 2020 року. Етап ішов транзитом через ізолятор Краснодара, де Олег Аркадійович пробув 4-5 днів. До Краснодара Олега Приходька везли в "стакані" розміром 50х70, там же вмістилися ще і його сумки. Шлях до Краснодара тривав близько 16 годин. У дорозі було лише дві короткі зупинки "на туалет". Конвоїри поводилися грубо і всіляко ображали мого підзахисного. Через те, що весь шлях Олег Аркадійович перебував у напівзігнутому положенні, у нього виникли сильні болі в області нирок, які досі не минають", - повідомив Шейхмамбетов.

При цьому ліки у Приходька не відібрали і зараз він їх своєчасно приймає, але під час всього етапу "засобами індивідуального захисту від зараження коронавірусом кримчанин забезпечений не був, антисептичну обробку рук - не проводили".

"На даний момент, в умовах СІЗО-1, Олег Аркадійович також не забезпечений засобами індивідуального захисту. Антисептична обробка - не проводиться. Температура не вимірюється. Тест на наявність коронавірусу не проводився", - додав адвокат.

Ще на цю тему