Одеський транспорт переводять у режим надзвичайної ситуації

10:30 24.03.2020

Транспорт в Одесі перейшов в роботу в режимі надзвичайної ситуації. Але як саме він буде функціонувати, міська влада поки детально не пояснює.

Про зміну статусу роботи громадського транспорту, яке ухвалили на засіданні одеської комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, оголосив у відеозверненні міський голова Геннадій Труханов, передає Радіо Свобода.

Він заявив, що раніше літніх пасажирів і пільговиків закликали не користуватись громадським транспортом через обмеження кількості людей в салоні – не більше ніж 10.

«На жаль, цей захід і наші звернення залишились без належної уваги. Ми ухвалили рішення, що весь пасажирський транспорт, «Міськелектротранс», а також приватні перевізники, переходять на роботу в режимі спеціального транспорту. В першу чергу транспорт буде перевозити тих людей, які їдуть на роботу на ті підприємства, які забезпечують життєдіяльність міста», – заявив Труханов.

За його словами, це вимушений захід для порятунку життя і здоров’я одеситів.

Раніше заступник Труханова Павло Вугельман обіцяв, що місто скасує пільги для усіх верств населення для зменшення кількості людей у транспорті.

Схожі заходи вже запроваджені в кількох містах України. Зокрема, в Києві з 23 березня користування наземним міським транспортом (метро закрите повністю) можливе лише за спецквитками для медичних працівників, рятувальників, правоохоронців, працівників житлово-комунального господарства, співробітників продуктових магазинів і аптек, а також співробітників стратегічних підприємств тощо.

Національна поліція України повідомила, що вже припиняє спроби торгувати такими київськими спецквитками.

На цей час останні повідомлені в Україні дані про розповсюдження коронавірусу були ще станом на 10-у годину ранку: на той час кількість підтверджених випадків захворювання COVID-19 становила 73, при цьому з них у Києві вже тоді повідомлялося про 29; уже вдень у Києві повідомили про 4 нові виявлені випадки, але загальне число захворілих у столиці назвали як 28. Померлих від захворювання в Україні на цей час троє, видужав один хворий.

Загалом у світі, за даними Центру даних про коронавірус Університету імені Джонза Гопкінза у США, на цей час підтверджені 372 563 випадки коронавірусного захворювання, з них 16 380 людей від нього померли, 100 885 уже видужали.

Ще на цю тему