У Грузії зафіксовано три нові випадки захворювання коронавірусом Covid-19, кількість хворих збільшилася до 33

10:01 16.03.2020

У Грузії в неділю зафіксовані три нові випадки зараження коронавірусом Covid-19.

Згідно з інформацією Міністерства охорони здоров'я Грузії, нині кількість хворих коронавірусом в країні досягла 33 осіб, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У відомстві зазначають, що в режимі карантину перебувають 427 осіб, а під стаціонарним наглядом 73. Також рекомендації перебувати в режимі самоізоляції отримали понад тисячі громадян.

У свою чергу директор тбіліської інфекційної лікарні Тенгіз Церцвадзе повідомив журналістам у неділю, що три нові випадки захворювання Covid-19 в Грузії пов'язані з контактами громадян з іноземцями.

Він не уточнив, з громадянами яких саме країн були ці контакти, однак зазначив, що йдеться про країни, внесені Всесвітньою організацією охорони здоров'я до списку країн високого ризику.

"Ці пацієнти є особами середнього віку. Один чоловік і дві жінки. Всі троє мали контакт з іноземцями з країн високого ризику", - сказав Церцвадзе.

За його словами, в Грузії поки зберігається обнадійлива ситуація, оскільки ще не зафіксована так зване четверичне передання вірусу, тобто коли інфекція починає поширюватися безконтрольно всередині країни і пацієнт не знає від кого інфікувався.

"Ці ж троє знають, з ким були в контакті. Всі вони були в карантинному обмеженні або самоізоляції", - сказав Церцвадзе, зазначивши при цьому, що нові випадки не пов'язані з попередніми 30.

Ще на цю тему