Облави в окупованому Криму: Російські силовики затримали 5 кримських татар

11:00 11.03.2020

Російські силовики після проведених зранку 11 березня обшуків у будинках кримських татар в Бахчисараї та Бахчисарайському районі окупованого Криму затримали п’ятьох людей.

Про це повідомляє проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії з посиланням на кримську правозахисницю Лутфіє Зудієву. Затриманими є Енвер Мустафаєв, Сейтумер Сейтумеров (історик – ред.), Осман Сейтумеров, Амет Сулейманов, Рустем Сейтмеметов. Їх відвезли у відділок ФСБ.

«Ще триває обшук у магазині, де працює Амет Сулейманов. Виходить, що сьогодні обшуки йдуть у родичів активістів і самих активістів: Амет і Айдер Сулейманови – рідні брати, одного з яких уже затримано. Також затримано двох рідних братів Османа і Сейтумера Сейтумерових, а обшук у Шукрі Сейтумерова і його батька щойно завершився, їх не затримали», – розповіла правозахисниця.

За словами Зудієвої, серед затриманих є громадянський журналіст ініціативи «Кримська солідарність» Амет Сулейманов. Крім цього, проведено обшук у будинку громадянського журналіста Сейдамета Мустафаєва.

«Самого Сейдамета не було вдома, зараз заарештований його батько Енвер Мустафаєв. Що ж до слідчих заходів у журналіста телеканалу ATR Сейтумера Сейтумерова, він був змушений залишити півострів через репресії. Під час обшуку в будинку була лише його літня матір», – сказала Зудієва.

Вранці 11 березня російські силовики провели обшуки за сімома адресами в будинках кримських татар у Бахчисараї та Бахчисарайському районі на окупованому півострові. Адвокати повідомили, що їх не пускали до будинків, де відбувалися обшуки.

Силові російські відомства офіційно досі не коментують свої дії.

Ще на цю тему