Сенатори закликали негайно ввести санкції проти Путіна та РФ - вибори в США

08:45 25.02.2020

Одразу троє впливових сенаторів від Демократичної партії закликали державного секретаря США Майкла Помпео та міністра фінансів Стівена Мнучина запровадити негайні санкції проти Росії й Путіна особисто через нові втручання у вибори в США.

Про це йдеться в листі, оприлюдненому в понеділок американським виданням Axios, повідомляє Укрінформ.

"Ми закликаємо вас негайно й обов'язково ввести санкції проти уряду Російської Федерації, будь-яких російських суб'єктів, що вважаються відповідальними за таке втручання, а також тих, хто діє від їхнього імені або надає матеріальну чи фінансову підтримку цим зусиллям щодо втручання у вибори", - наголошується в документі.

При цьому законодавці наголосили, що санкції повинні бути введені безпосередньо проти президента Росії Володимира Путіна.

"Будь-які менші кроки стали би зреченням вашої відповідальності захищати й боронити США від цієї серйозної загрози для нашої національної безпеки й цілісності нашого виборчого процесу", - наголосили сенатори.

Підпис під документом поставили лідер демократів у Сенаті Чак Шумер, старший член Міжнародного комітету Сенату Боб Менендес та сенатор Шеррод Браун.

Як раніше заявив у Конгресі США директор ФБР Крістофер Рей, Росія продовжує свої спроби втручання у внутрішню політику США та становить загрозу для виборчих перегонів.

Ще на цю тему